Kehon Ääni

MARJA

Kätilö, Oulun seudun ammattikorkeakoulu 2002

Diplomivyöhyketerapeutti, Water-instituutti 2007

Musiikkipedagogi (klassinen laulu), Oulun ammattikorkeakoulu 2018

Voice Balance-metodin kehittäjä 2019

MARJA

Kätilö, Oulun seudun ammattikorkeakoulu 2002

Diplomivyöhyketerapeutti, Water-instituutti 2007

Musiikkipedagogi (klassinen laulu), Oulun ammattikorkeakoulu 2018

Voice Balance-metodin kehittäjä 2019

 

Kehon Ääni on syntynyt yhden naisen intohimosta hoitamiseen ja musiikkiin.

Hoitaja minussa

Olen valmistunut kätilöksi vuonna 2002 ja työskennellyt Oulun yliopistollisen sairaalan synnytysosastolla aina vuoteen 2018 asti. Kätilön työssä minulle on erityisen tärkeää lempeä syntymä ja koko perheen hyvinvointi. Erityisosaamistani kätilönä on vyöhyketerapian käyttö synnytyksessä ja olen saanut olla monet kerrat todistamassa vyöhyketerapian toimivuutta synnyttäjillä. Vyöhyketerapiaa käytetään rentoutumiseen ja kivunlievitykseen.

Vyöhyketerapiaan tutustuin jo lapsena perhetuttumme kautta. Silloin vielä naureskelin sille skeptisenä, mutta omakohtaisten kokemusten kautta skeptisyys vaihtui rakkauteen vyöhyketerapiaa kohtaan. Mennessäni kätilöopintojeni ohjaamana synnytysosastolle harjoitteluun, tapasin erään kokeneen kätilön ja vyöhyketerapeutin. Minulla oli onni päästä seuraamaan hänen työskentelyään ja oppimaan kuinka synnyttäjiä hoidetaan vyöhyketerapialla. Vuonna 2004 oman synnytyskokemukseni myötä päätin, että jos joskus pystyn jotakin synnyttäjää auttamaan vyöhyketerapialla niin hyvin kuin minua autettiin, lähden opiskelemaan vyöhyketerapeutiksi. Niin minä siis tein, ja vyöhyketerapeutin tutkinnon suoritin vuonna 2007. Näiden vuosien aikana olen keskittynyt hoitamaan pääasiallisesti synnyttäjiä, raskaana olevia ja vauvoja ja saanutkin jo vankan kokemuspohjan vyöhyketerapiaan.

Hoitava musiikki

Koska opinjano on minulla sammumaton ja musiikki on kuulunut elämääni lapsesta asti, vei tieni musiikkipedagogiopintoihin. Valmistuin laulunopettajaksi keväällä 2018. Rakastan opettamista ja sitä kun saan todistaa oppilaan edistymistä ja asioiden oivaltamista. Oma opettajani oli maailmankuulu sopraano ja olen kiitollinen siitä matkasta, jonka sain hänen kanssaan tehdä. Erittäin arvokasta oppia sain itsekin.

Kenelle Voice Balance sopii

Voice Balance on kehittämäni hoitomuoto, joka on tarkoitettu mm. äänenkäytön ammattilaisille (opettajat, laulajat, luennoitsijat) ja rentouttamaan purentalihaksia ja hengitykseen osallistuvia lihaksia. Voice Balance on hyvä hoitomuoto myös raskaana oleville, joilla kehon jännitystiloja syntyy herkästi. Voice Balancessa kehoa hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja esimerkiksi lantion ja pään alueen lihasyhteydet huomioidaan. Voice Balance syntyi mielenkiinnostani hoitaa mm. äänenkäytön kannalta tärkeitä lihaksia. Kätilönä olen myös huomannut kuinka esimerkiksi leuan alueen rentouttamisella on iso merkitys lantion rentoutumiseen. Hoidon aikana kiinnitetään huomiota myös oikeanlaiseen hengittämiseen ja äänen vapaaseen virtaamiseen. 

 T:mi Kehon Ääni  |  0408464863  |   kehon-aani@kehon-aani.fi